top of page
ONS VERHAAL
Het Meersenhuis wordt in opdracht van Decanale Werken Brugge uitgebaat door ODAS vzw.
Wij zijn een maatwerkbedrijf met in totaal een 600-tal medewerkers en daarmee één van de grootste werkgevers van Groot-Brugge.
Wij geven kansen aan mensen die in de reguliere economie moeilijker aan de slag kunnen. 

Historiek ODAS

Halverwege de jaren '80 startte Loca Labora, pionier in sociale tewerkstelling, met de Kruiderie in Beernem. Er werden bio-kruiden en later ook bio-groenten gekweekt. Dit alles om, onder de vorm van opleiding of werk, steun te geven aan mensen die op de arbeidsmarkt niet aan de bak kwamen. Ondertussen is De Kruiderie uitgegroeid tot  één van de meest interessante kruidenkwekerijen van België met mooie eigen producten. Zie www.dekruiderie.be.

1997    Loca Labora start vanuit de Kruiderie met catering en in 2000 opent  het feest –en  seminariecentrum met hotel en restaurant genaamd  ’t Roodhof, landelijk gelegen in Oostkamp.

2008  Loca labora start met de uitbating van de cafetaria van de Kinderboerderij  in Torhout.

2011    Loca Labora fusioneert met de toenmalige beschutte werkplaats Arcotec.

2014   Arcotec start met de uitbating van de cafetaria ‘De ZevenTorentjes’. in de Kinderboerderij van Brugge, 

2016   De naam ‘Footstep’ wordt boven de doopvont gehouden en de namen  Loca Labora en Arcotec  worden officieel opgeheven.

2019   Footstep start de uitbating van ‘De Grote Wateringe’ in Damme.

In 2021 start de Horeca binnen Footstep een nieuw hoofdstuk met het Meersenhuis, de uitbating van feestzaal Pand 9 in Sint-Jozef Brugge en de uitbouw van Footstep Catering.

n 2024 verandert Footstep van naam, een naam die beter bij het DNA van het maatwerkbedrijf past. Footstep wordt ODAS. Benieuwd naar het verhaal over de nieuwe naam? Je leest er hier meer over.

Naast het bovengenoemde biedt ODAS ook nog heel wat andere producten en diensten aan. Dit gaat van groenonderhoud  en -beheer, het met de hand pellen van garnalen, het verpakken van voeding en het afvullen van vloeistoffen, over schilderwerken en poetsdienst, tot metaalproductie. Zie www.odas.be

bottom of page