top of page
Ons verhaal
Het Meersenhuis wordt in opdracht van Decanale Werken Brugge uitgebaat door Footstep vzw.
Wij zijn een maatwerkbedrijf met in totaal een 500-tal medewerkers en daarmee één van de grootste werkgevers van Groot-Brugge.
Wij geven kansen aan mensen die in de reguliere economie moeilijker aan de slag kunnen. 

Historiek Footstep

Halverwege de jaren '80 startte Loca Labora, pionier in sociale tewerkstelling, met de Kruiderie in Beernem. Er werden bio-kruiden en later ook bio-groenten gekweekt. Dit alles om, onder de vorm van opleiding of werk, steun te geven aan mensen die op de arbeidsmarkt niet aan de bak kwamen. Ondertussen is De Kruiderie uitgegroeid tot  één van de meest interessante kruidenkwekerijen van België met mooie eigen producten. Zie www.dekruiderie.be.

1997    Loca Labora start vanuit de Kruiderie met catering en in 2000 opent  het feest –en                                      seminariecentrum met hotel en restaurant genaamd  ’t Roodhof, landelijk gelegen in Oostkamp.

2008  Loca labora start met de uitbating van de cafetaria van de Kinderboerderij  in Torhout.

2011    Loca Labora fusioneert met de toenmalige beschutte werkplaats Arcotec.

2014   Arcotec start met de uitbating van de cafetaria in de Kinderboerderij van Brugge                                           ‘De ZevenTorentjes’.

2016   De naam ‘Footstep’ wordt boven de doopvont gehouden en de namen  Loca Labora en Arcotec                    worden officieel opgeheven.

2019   Footstep start de uitbating van ‘De Grote Wateringe’ in Damme.

In 2021 start de Horeca binnen Footstep een nieuw hoofdstuk met het Meersenhuis, de uitbating van feestzaal Pand 9 in Sint-Jozef Brugge en de uitbouw van Footstep Catering.

50 mensen maken ondertussen deel uit van het team dat instaat voor de verzorging van hotel-, restauratie-en cateringactiviteiten. Ze zijn actief in Pand 9, De Grote Wateringe , het Meersenhuis en de Kinderboerderij van Brugge en voorzien daarnaast ook catering met of zonder bediening.

Naast het bovengenoemde biedt Footstep ook nog heel wat andere producten en diensten aan. Dit gaat van groenonderhoud  en -beheer, het met de hand pellen van garnalen, het verpakken van voeding en het afvullen van vloeistoffen, over schilderwerken en poetsdienst, tot metaalproductie. Zie www.footstep.be

bottom of page